RAČUNALNIŠKE IN SPLETNE STORITVE

Formatiranje in nameščanje Windows

V primeru nepravilnega in počasnega delovanja računalnika bo verjetno potrebno ponovno formatiranje in sveža namestitev operacijskega sistema.

Nastavitev e-maila z vašo domeno

Na voljo so Microsoft Office 365 Outlook, Google Suite, Zoho Mail, ipd.

Svetovanje in pomoč za programe

Izbor najboljšega program za vaše potrebe in pomoč pri uporabi

Menjava in kopiranje diska

Zamenjava obstoječega diska v računalniku z novim, večjim in/ali hitrejšim.

Pomoč pri spletnih storitvah

Nastavitve in pomoč pri uporabi spletnih storitev.

Pomoč preko oddaljenega namizja

Je najhitrejša oblika pomoči za veliko število problemov v operacijskem sistemu in programih.
namizje-1

Oddaljeno namizje

Oddaljeno namizje je zelo uporabno orodje. Preko njega se lahko po internetu pomagajo stranki rešiti problemi na njenem računalniku.

 

S programom se lahko posreduje na računalniku, spreminja nastavitve, namešča in ureja programe ipd. Vzporedno pa se preko telefonskega klica izmenjujejo informacije.

 

Stranka, ki se ji preko oddaljenega namizja ureja računalnik, vidi vse, kaj se na njenem računalniku dogaja in vedno lahko prekine sejo. Ravno tako nihče ne more začeti seje brez dovoljenja stranke, saj je treba prej javiti identifikacijsko številko in geslo, ki ga program pokaže in se naključno spreminja z zagonom programa.

 

Oddaljeno namizje je priročno, saj se lahko hitro reši veliko število problemov, ki jih stranka lahko ima.

Zahtevani pogoji za sejo

Delujoča internetna povezava

Brez nje je seja oddaljenega namizja nemogoča.

Aktivni telefonski pogovor

Stranka mora med sejo pokazati in povedati kaj je problem.

Potreben čas

Za analizo in rešitev trenutnega problema je potreben čas.

Prisotnost stranke

Med reševanjem problema je potrebna prisotnost stranke pri računalniku.

Pogosta vprašanja

Kako plačam storitev?

Formatiranje in nameščanje Windows

Po zaključeni storitvi se lahko plača preko izdanega računa, PayPal ali z gotovino.

Oddaljeno namizje in druge storitve

Preko izdanega računa ali PayPal.

Cene so brez DDV, ker nisem zavezanec za DDV.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Poslujem brez žiga.

Kako s formatiranjem in nameščanjem Windows?

Formatiranje in nameščanje Windows izvajam na moji lokaciji, saj se nameščanje lahko zavleče na več ur. Ravno tako je na voljo hitra internetna povezava za prenašanje in nameščanje večjega števila posodobitev.

Računalnik najpogosteje pustite pri meni fizično vsaj nekaj ur oz. do naslednjega dneva in vas po končani storitvi obvestim.

Naslov:

NEFOS Jure Gašparut s.p.
Cesta padlih borcev 18, 1430 Hrastnik

Prosim če prej pokličete, da se dogovorimo za termin oz uro.

069 40 637 527

Kdaj mi lahko pomagate?

V primeru pomoči preko oddaljenega namizja, programa in storitev lahko pomagam takoj, ko utegnem oz. nisem trenutno v drugi seji, oz. ko bi vam časovno najbolj odgovarjalo.

Za formatiranje računalnika in nameščanje Windows operacijskega sistema se dogovorimo za termin, kdaj lahko prinesete računalnik.

Windows licenca?

Za uporabo tako Windows operacijskega sistema kot drugih programov je potrebno imeti licenco.

V primeru nakupa računalnika z operacijskim sistemom, najverjetneje licenco že imate. Windows licenca je v obliki 10+ znakov dolgega ključa, ki je potrebna za ponovno aktivacijo.

V primeru nadgradnje operacijskega sistema na Windows 10, se ta lahko legalno kupi preko spletne ali fizične trgovine.

Z licenco podpirate izdelovalca operacijskega sistema, poleg tega pa nemoteno prejmete posodobitve. Ravno tako ne bo problemov z aktivacijo, nadležnimi obvestili in zmanjšanim naborom funkcij.

Search Everything: Hitro in učinkovito iskanje datotek na računalniku

Se vam je kdaj zgodilo, da ste vedeli delno ime neke izredno pomembne datoteke, ki jo nujno potrebujete, vendar se ne spomnite, kje ste jo shranili? Poskušate jo najti preko Windows iskalnika, vendar ne najde ničesar pametnega, oz. išče mnogo predolgo, več minut? Če se vam ni, ste med redkimi in ste lahko srečni. Velikokrat…

4 koraki za preprečitev Ransomware

Verjetno ste vsi že slišali o pred kratkim napadom Ransomware. Nepridipravi preko takšnega ali drugačnega načina na vaš računalnik namestijo program, ki vam zakodirajo (enkriptajo) vse podatke na računalniku. Če želite podatke odkodirati (od enkriptati) pa od vas pričakujejo plačilo. Sporočilo, da so vaši podatki zakodirani in je “enostavna” rešitev to, da jim plačate, mogoče…

Arhiviranje podatkov na vašem računalniku

Izdelava arhiva je izredno pomembna, da se izognemo izgubi podatkov. Do izgube lahko pride zaradi več vzrokov, vsak je drugačen in lahko povzroči drugačne preglavice. Spodaj so opisani 3 scenariji odpovedi in kako vam lahko arhiv pomaga. Vrste arhiviranja Na voljo je veliko programov in načinov arhiviranja. Spodaj so opisane 3 vrste, ki jih sam…

Sinhronizacija in hramba datotek na spletu

V dobi računalnikov in interneta je za podjetja, kot tudi osebne potrebe, postala hramba dokumentov na spletu nepogrešljivo orodje. S hrambo dokumentov na spletu si zagotovimo varnost datotek v primeru odpovedu računalnika oz. še huje, odpovedi trdega diska. V primeru fizične odpovedi trdega diska lahko izgubite vse dokumente in datoteke. Poleg arhiva pa je na…

Office 365: Ugodna cenovna rešitev za licenčno uporabo Office programov

Microsoft Office programi so postali nepogrešljivo orodje v podjetju in tudi zasebni uporabi. Čeprav obstajajo alternative, kot je OpenOffice, ki sem ga tudi sam uporabljal, ne more nadomestiti samih funkcij in interpretiranja .docx, .xlsx formatov, ki so zelo popularni in že samoumevni. OpenOffice večinoma lahko odpre Office datoteke, vendar niso vedno pravilno prikazani. Včasih je bilo…

Lastpass: Shranjevanje in urejanje uporabniških podatkov strani

V podjetju in tudi zasebni uporabi ljudje uporabljamo vedno več spletnih storitev in spletnih strani. Za varnost uporabnika je priporočeno, da uporabnik na vsaki spletni strani uporabi drugačno geslo, čim bolj zapleteno geslo in tudi daljše geslo, vsaj 12+ znakov. Iz osebnih izkušenj lahko potrdim, da je takšno delo lahko kar naporno, da si na…

Naročite se na nove objave

Na vpisan e-mail ne boste prejeli nezaželene pošte.

Od novic se lahko vedno odjavite s klikom na povezavo “odjavi” v prejetem e-mailu.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.