Računalniške in spletne storitve

Formatiranje in nameščanje Windows

V primeru nepravilnega in počasnega delovanja računalnika bo verjetno potrebno ponovno formatiranje in sveža namestitev operacijskega sistema.

Nastavitev e-maila z vašo domeno

Na voljo so Microsoft Office 365 Outlook, Google Suite, Zoho Mail, ipd.

Svetovanje in pomoč za programe

Izbor najboljšega program za vaše potrebe in pomoč pri uporabi

Menjava in kopiranje diska

Zamenjava obstoječega diska v računalniku z novim, večjim in/ali hitrejšim.

Pomoč pri spletnih storitvah

Nastavitve in pomoč pri uporabi spletnih storitev.

Pomoč preko oddaljenega namizja

Je najhitrejša oblika pomoči za veliko število problemov v operacijskem sistemu in programih.
namizje-1

Oddaljeno namizje

Oddaljeno namizje je zelo uporabno orodje. Preko njega se lahko po internetu pomagajo stranki rešiti problemi na njenem računalniku.

 

S programom se lahko posreduje na računalniku, spreminja nastavitve, namešča in ureja programe ipd. Vzporedno pa se preko telefonskega klica izmenjujejo informacije.

 

Stranka, ki se ji preko oddaljenega namizja ureja računalnik, vidi vse, kaj se na njenem računalniku dogaja in vedno lahko prekine sejo. Ravno tako nihče ne more začeti seje brez dovoljenja stranke, saj je treba prej javiti identifikacijsko številko in geslo, ki ga program pokaže in se naključno spreminja z zagonom programa.

 

Oddaljeno namizje je priročno, saj se lahko hitro reši veliko število problemov, ki jih stranka lahko ima.

Zahtevani pogoji za sejo

Delujoča internetna povezava

Brez nje je seja oddaljenega namizja nemogoča.

Aktivni telefonski pogovor

Stranka mora med sejo pokazati in povedati kaj je problem.

Potreben čas

Za analizo in rešitev trenutnega problema je potreben čas.

Prisotnost stranke

Med reševanjem problema je potrebna prisotnost stranke pri računalniku.

Pogosta vprašanja

Kako plačam storitev?

Formatiranje in nameščanje Windows

Po zaključeni storitvi se lahko plača preko izdanega računa ali PayPal (PayPal nakazilo, Mastercard, Visa, American Express) ali UPN obrazcem.

Oddaljeno namizje in druge storitve

Preko izdanega računa ali PayPal.

Cene so brez DDV, ker nisem zavezanec za DDV.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Poslujem brez žiga.

Kako s formatiranjem in nameščanjem Windows?

Formatiranje in nameščanje Windows izvajam na moji lokaciji, saj se nameščanje lahko zavleče na več ur. Ravno tako je na voljo hitra internetna povezava za prenašanje in nameščanje večjega števila posodobitev in ustrezna oprema v primeru menjave in kopiranja diska ipd.

Računalnik najpogosteje pustite pri meni fizično vsaj nekaj ur oz. do naslednjega dneva in vas po končani storitvi obvestim.

Naslov:

NEFOS Jure Gašparut s.p.
Cesta padlih borcev 18, 1430 Hrastnik

Prosim če prej pokličete, da se dogovorimo za termin oz uro.

040 652 342

Kdaj mi lahko pomagate?

V primeru pomoči preko oddaljenega namizja, programa in storitev lahko pomagam takoj, ko utegnem oz. nisem trenutno v drugi seji, oz. ko bi vam časovno najbolj odgovarjalo.

Za formatiranje računalnika in nameščanje Windows operacijskega sistema se dogovorimo za termin, kdaj lahko prinesete računalnik.

Windows licenca?

Za uporabo tako Windows operacijskega sistema kot drugih programov je potrebno imeti licenco.

V primeru nakupa računalnika z operacijskim sistemom, najverjetneje licenco že imate. Windows licenca je v obliki 10+ znakov dolgega ključa, ki je potrebna za ponovno aktivacijo.

V primeru nadgradnje operacijskega sistema na Windows 10, se ta lahko legalno kupi preko spletne ali fizične trgovine.

Ne nameščam piratskih Windows verzij.

Z licenco podpirate izdelovalca operacijskega sistema, poleg tega pa nemoteno prejmete posodobitve. Ravno tako ne bo problemov z aktivacijo, nadležnimi obvestili in zmanjšanim naborom funkcij.

Dinamični e-mail aliasi

Elektronska pošta je pomemben del vsakega podjetja, saj so spremenili način komuniciranja tako med posamezniki kot tudi med in s podjetji. Obstaja več vrst elektronskih naslovov. Najprej so navadni elektronski naslovi, ki smo jih vsi vajeni. Vsak uporabnik dobil svoj naslov. Poslana pošta na ta naslov pride v nabiralnik uporabnika. V podjetju, kjer je zaposlena…

Spremenitev DNS strežnika in blokiranje reklam na Androidu

V prejšnji objavi sem omenil aplikacijo za Android, ki omogoča enostavno spremembo DNS strežnika, v tej objavi bom predstavil vse funkcije, ki jih Blokada omogoča. Aplikacija Blokada je na voljo na 2 lokacijah, vendar se aplikaciji med seboj razlikujeta. V Google Play trgovini je na voljo Blokada izključno le za spremembo DNS strežnika, kjer lahko npr. privzetega spremenite na Cloudflare 1.1.1.1. oz. katerega koli poljubnega.

DNS 1.1.1.1: hiter in varen internetni direktorij

Ko uporabljamo brskalnik za brskanje po internetu, ne pomislimo, kaj se sploh dogaja v ozadju. Ko v brskalniku vpišemo spletni naslov in pritisnemo enter, se odpre spletna stran. Kako brskalnik in internet ve, kje najti spletno stran, katere url smo vpisali? Brskalnik povpraša tako imenovani “Internet Directory”, ki potem našo zahtevo usmeri na ustrezni spletni strežnik, na kateremu je spletna stran gostovana. Obstaja odlična hitra in varna alternativa!

Dnevno arhiviranje trdega diska

Arhiviranje podatkov je pomembno opravilo, ki ga nihče ne počne z veseljem. Na srečo obstajajo odlični programi, ki opravilo olajšajo. Več kot 1 leto že uporabljam Macrium Refelect, s katerim lahko naredim celotno sliko trdega diska. V mojem primeru, izdelujem tedenske in dnevne slike trdega diska C, na katerem so nameščeni Windows 10 Pro. Obstaja več vrst arhiviranja.

Šifriranje diskov na vašem računalniku

Vsak računalnik ima diske in particije, ki običajno niso šifrirane. To pomeni, da vsakdo lahko brska po vaših datotekah, če dobi fizični dostop do računalnika in diskov.   Scenarij Nekdo vam ukrade računalnik. Vaš računalnik je bil zaklenjen z uporabniškim imenom in geslom. S tem ukrepom ste preprečili, da se lahko preprosto prijavi v Windowse…

Opera, odlična zamenjava za brskalnik Chrome

Vsi uporabljamo brskalnike in so tudi eno izmed  najpomembnejših programov na računalnikih, saj preko jih odstopamo in brskamo po spletu.   Pred 10 leti je Google izdal svojo verzijo spletnega brskalnika, Googlov Chrome in je bil od 2008 tudi primaren brskalnik na vseh mojih napravah. Ponujal je veliko funkcij in tudi hitrost nalaganja spletnih strani…