Treesize: analiza velikosti datotek in map

Pri uporabi računalnika pogosto pride do zapolnitve trdega diska. Ker kapacitete diskov niso neomejene, je občasno te treba očistiti vseh datotek, ki jih ne potrebujemo.

 

 

 

Windows operacijski sistem pri tem opravilu ni ravno uporaben, saj v Explorerju ne bo prikazal velikosti map, le posameznih datotek. Na izbiro imamo le ročno preverjanje velikosti vsake mape posebej: desni klik na mapo >> podrobnosti >> “Size”. Takšno delo je neverjetno zamudno in utrujajoče.

Na srečo obstaja program, ki izračuna vse velikosti map in datotek in te prikaže v seznamu. Izračun velikosti lahko traja nekaj minut, odvisno od velikosti izbrane mape/diska. Seznam lahko potem razvrščate po velikosti ali številu datotek. Vsako mapo lahko razširite in preverite pod-mape in njene velikosti in vsaki pod-mapi njene pod-mape in tako hitro pridete to krivca, ki zaseda največ prostora. Datoteke in mape lahko tudi neposredno brišete iz programa, le prej se prepričajte, da je ne potrebujete več. Izbrisane datoteke in mape bodo poslane v koš, razen če ni drugače navedeno.

 

 

Treesize je brezplačen in ga najdete tukaj.

spletne strani

Prednosti registracije in uporabe domene

Domena je vaš spletni naslov, ki je potreben za vsako spletno stran in/ali elektronsko pošto.   Zaščitite ime podjetja V primeru, da ste podjetje in

računalništvo

Dinamični e-mail aliasi

Elektronska pošta je pomemben del vsakega podjetja, saj so spremenili način komuniciranja tako med posamezniki kot tudi med in s podjetji. Obstaja več vrst elektronskih