Zoho Mail: cenovno ugoden e-mail z vašo domeno

Veliko podjetij uporablja e-mail ponudnika, kot je na primer Googlov Gmail (@gmail.com), Microsoftov Outlook (@outlook.com, @hotmail.com) in druge.

 

Takšen e-mail je brezplačen, vendar zgleda neprofesionalen. Prejemniki težko prepoznajo, katero podjetje jim piše. Če uporabljate e-mail z vašo domeno, lahko prejemnik takoj vidi naslov vaše spletne strani in preveri vašo ponudbo, lokacijo ipd.

Problem je tudi pri prehodu na drug e-mail naslov. Prej ste na primer uporabljali @hotmail in bi radi prestavili na @gmail.com. Migracija je seveda mogoča in ni problem, vendar največji problem nastane pri vaših stikih. Tudi če jim sporočite, da imate nov naslov, veliko podjetij teh informacije ne bodo pravočasno posodobili in mogoče tudi pozabili. Seveda lahko naredite preusmeritev iz starega na nov naslov, vendar to ni najboljša rešitev.

Vaš e-mail lahko suspendirajo zaradi kršenja takšnega ali drugačnega razloga, kot na primer, da ste žrtev phisinga.

 

Obstajata 2 načina gostovanje e-mail za vašo domeno:

  • webmail pri gostovanju spletne strani
  • ločeno specializirano e-mail gostovanje

 

V tej objavi bom predstavil 2. način, specializirano e-mail gostovanje, ker je boljša izbira. Webmail je popularen, vendar je lahko nezanesljiv. Vedno je pametno imeti ločeno gostovanje za spletno stran in e-mail. Zaradi takšne ali drugačne napake (problem s strežnikom, neplačan račun, vdor, napaka uporabnika) preneha delovati gostovanje spletne strani. Če imate gostovanja ločena to ni problem, saj še vedno deluje.

Slabost je v tem, da so lahko dodatni stroški, vendar je več prednosti kot slabosti.

 

Specializirani ponudniki gostovanje nudijo:

  • naprednejše funkcije iskanja in prikazovanja,
  • pametne dinamične filtre in avtomatično sortiranje pošte v kategorije in mape, po vaših nastavitvah,
  • mobilne aplikacije, da ni potrebno uporabljati IMAP ali POP,
  • preprečevanje in prestrezanje spam pošte,
  • identifikacija domene (DKIM in SPF), da je prejemnik prepričan, da je e-mail prišel od vas, saj nepridipravi lahko prikažejo, da prihaja od vas,
  • večje kapacitete hrambe,
  • večje velikosti datotek, ki jih lahko pošljete,
  • itd.

 

Vedno sem uporabljal specializirane ponudnike, najprej Microsoftov Office 365, nato Googlov Suite. Pred kratkim sem se odločil za storitve Zoho Mail.

 

 

Osnovni paket je BREZPLAČEN, ki ponuja 5 GB velik nabiralnik in 20 MB velike priponke. Tako kot pri Microsoftu in Google uporabljam lastno domeno. Pred kratkim so dodali v brezplačni paket, da ni mogoče uporabljati IMAP/POP  (npr. za uporabo v Outlook), vendar tega ne potrebujem. So tudi omejitve količini poslanih e-mailov, ki jih dinamično prilagajajo. S tem želijo preprečiti, da e-maila ne bi kdo uporabljal za spam namene.

Če vam je IMAP pomemben, že najnižji plačljivi paket za 3 €/mesec ponuja to podporo in 6x večji nabiralnik. Več o podrobnostih si lahko preberete tukaj.

 

Svoje odločitve prehoda na Zoho Mail ne obžalujem.

spletne strani

Prednosti registracije in uporabe domene

Domena je vaš spletni naslov, ki je potreben za vsako spletno stran in/ali elektronsko pošto.   Zaščitite ime podjetja V primeru, da ste podjetje in

računalništvo

Dinamični e-mail aliasi

Elektronska pošta je pomemben del vsakega podjetja, saj so spremenili način komuniciranja tako med posamezniki kot tudi med in s podjetji. Obstaja več vrst elektronskih