Varčujte z očmi, zmanjšajte modro svetlobo

Pozno delo na računalniku lahko negativno vpliva na zdravje oči. Monitor oddaja modro svetlobo, ki je podobna dnevni svetlobi. V poznih urah pa lahko ta svetloba postane zelo moteča in tudi lahko preprečuje k normalnemu ritmu spanca.

Prepričan sem, da ste že opazili, ko recimo ponoči pogledate na telefon in vas oslepi ne intenzivnost, ampak barva svetlobe.

Obstajajo programi, ki avtomatično ob določenih urah začnejo spreminjati barvo monitorja iz 6500 K na 2350 K. Če instantno v programu preklopite na nižje Kelvine, lahko efekt zgleda zelo čudno, nenadno je iz modre/bele svetlobe postal monitor oranžen.

Priporočeno in privzeto je, da program v ozadju postopoma spreminja Kelvine in kot prvo spremembe ne boste opazili, kot drugo pa vaše oči ne bodo napete.

 

 

V primeru, da je pomemben pravilen prikaz barve, lahko začasno program zaustavite in po končani dejavnosti preklopite nazaj.

 

 

Program, ki je brezplačen, lahko najdete tukaj: f.lux

 

Tudi operacijski sistemi, so začeli vgrajevati funkcijo, med drugimi Windows 10, iOS in Android. Nekateri so bolj sposobni kot drugi. Sami poskusite opcije in se odločite za tisto izvedbo, ki vam je najbolj všeč.

V Windows 10 kliknite ikono desno spodaj, poleg ure in datuma, kliknete na “Night light”. Za nastavitve kliknite z desnim klikom, “Go to Settings”.

 

 

 

 

Na Androidu lahko najdete “Night mode” v nastavitvah.

 

Poiskusite, ne bo vam žal.

spletne strani

Prednosti registracije in uporabe domene

Domena je vaš spletni naslov, ki je potreben za vsako spletno stran in/ali elektronsko pošto.   Zaščitite ime podjetja V primeru, da ste podjetje in

računalništvo

Dinamični e-mail aliasi

Elektronska pošta je pomemben del vsakega podjetja, saj so spremenili način komuniciranja tako med posamezniki kot tudi med in s podjetji. Obstaja več vrst elektronskih