Pushbullet: Enostavno in priročno pošiljanje sporočil med mobitelom in brskalnikom

V dobi, kjer imamo več kot 1 napravo, na kateri opravljamo svojo storitev, je lahko hitro časovno zamudno, da si med napravami pošiljamo različne informacije.

Zamislite si scenarije:

  • Delamo na računalniku, vendar bi potrebovali specifično informacijo na mobilni napravi, ali pa tudi npr. prenosniku.
  • Želeli bi poslati fotografijo preko SMSa, vendar je fotografija na računalniku.
  • Na mobitel smo prejeli SMS, v katerem je verifikacijska koda. Telefon ni pri roki, vendar se brez kode ne moremo prijaviti v spletno stran.
  • Želite biti obveščeni o stanju storitve, npr. kdaj spletna stran ni več na voljo za vaše uporabnike.

Podobnih scenarijev je še in še.

 

Že nekaj časa nazaj sem našel odlično storitev z imenom Pushbullet, ki pomaga skrajšati korake in čas, da neko informacijo posredujemo iz ene naprave, na drugo.

 

 

V priljubljenem brskalniku namestimo dodatek Pushbullet, namestimo aplikacijo na mobitelu (iOS ali Android), se enkrat prijavimo in že lahko hitro pošiljamo informacije med napravami.

 

Obratno je seveda tudi mogoče, da recimo iz telefona želite poslati sliko, povezavo ali informacijo. Izberete povezavo, določite, na katero napravo in v nekaj trenutkih se bo povezava in spletna stran avtomatično odprla na izbrani napravi.

 

Tudi ko dobimo na telefonu SMS, lahko nanj odgovorimo kar preko Pushbullet, na računalniku. Ta bo posredoval sporočilo na telefon, ki bo nato poslan s privzeto SMS aplikacijo.

Uporabno je tudi, če uporabljate SMS 2-stopenjsko avtentikacijo (močno priporočeno za pomembne strani) in SMS prejmete na telefon, ki ni pri roki. Na računalniku (ali drugi napravi) se pokaže obvestilo.

 

Sam uporabljam brezplačno verzijo, na voljo je pa tudi plačljiva, ki omogoča še več funkcionalnosti.

Večje razlike med brezplačno in plačljivo so:

  • pošiljanje večjih datotek, brezplačna 25 MB, plačljiva do 1 GB,
  • hramba iz 2 GB na 100 GB,
  • omejitev iz 100 SMS/mesec na neomejeno,
  • naprednejše akcije obvestil,
  • univerzalni copy in paste.

 

Če ste bili kdaj v podobnenm položaju, da ste informacije želeli enostavno in hitro pošiljati med napravami, poiskusite Pushbullet.

spletne strani

Prednosti registracije in uporabe domene

Domena je vaš spletni naslov, ki je potreben za vsako spletno stran in/ali elektronsko pošto.   Zaščitite ime podjetja V primeru, da ste podjetje in

računalništvo

Dinamični e-mail aliasi

Elektronska pošta je pomemben del vsakega podjetja, saj so spremenili način komuniciranja tako med posamezniki kot tudi med in s podjetji. Obstaja več vrst elektronskih